Zsálya

(Salvia officinalis): Dél-Európában őshonos, sok helyen termesztett  félcserje, leveleit hasznosítják. Illóolajat, cserzőanyagokat, diterpéneket, flavonoidokat, kámfort,  borneolt,  eukaliptolt, linaloolt  tartalmaz. Gyulladás- és izzadáscsökkentő, fogínygyulladás, száj- és garatnyálkahártya­ gyulladás, légzőszervi megbetegedések, emésztési zavarok, rovarcsípés esetén ajánlott.

Zselatin

az élelmiszeriparban gyakran használt közismert (konyhaművészet) zselésítő adalékanyag. Tulajdonképpen a szarvasmarha bőréből, porcaiból és csontjaiból állítják elő főzés útján. Már régóta dokumentálták kedvező élettani hatásait, erősíti a hajat és a körmöt, ízületi fájdalmak esetén is eredményesen alkalmazható, épp ezért a kozmetikai és gyógyszeriparban egyaránt kedvelt alapanyag.