Argan olaj

az Afrika északi részén őshonos, ma már szinte kizárólag Marokkóban található fa (Argania spinosa) gyümölcseinek magjából nyert vörösarany színű, értékes, E-vitaminban és linolsavban gazdag olaj. Elsősorban konyhai alapanyagként ismert, de a kozmetikai és a gyógyszeriparban is gyakran alkalmazzák kedvező élettani hatásai miatt: antioxidáns, gyulladáscsökkentő, fertőtlenítő, nedvességmegkötő, antibakteriális, védi a sejtfalakat, erősíti az immunrendszert.

Szerző: