Szójaolaj

a szójababból hideg sajtolással előállított olaj. Gyorsan savasodik, sütéskor kellemetlen szagú. Karotin és kis mennyiségű klorofill tartalma miatt zöldessárga színű. 50% linolsavat és kb. 10%   linolénsavai (nélkülözhetetlen, úgynevezett esszenciális sor) tartalmaz. Tokoferol tartalma viszonylag nagy (900-1100 mg/kg). A világon mindenhol elterjedt és előszeretettel használt étolaj. Salátaolajok, ételzsírok és margarinok alapanyaga, de ipari célokra is […]

Szőlőmag

kivonata javítja az erek állapotát egyike azon antioxidánsoknak, melyek megóvják az agysejteket a szabadgyökök roncsoló hatásától. Mérsékli a koleszterinszintet és gátolja a vérzsírok oxidációját, csökkentve ezzel az érelmeszesedés kialakulásának lehetőségét. Segít az ízületek állapotának fenntartásában, a mikrokeringést növelve segítik a véredények ellenálló képességét, védik a kollagénrostokat és az elasztint, valamint megakadályozzák a bőr védelméért felelős […]