Rizs

(Oryza sativa): a búza után az emberiség második  legfontosabb gabonaféléje, melyet már az újkőkor óta ismertek; trópusi és mediterrán országokban termesztik. B-vitaminokat, kalciumot,  vasat, fehérjét, keményítőt, rostot, szerves sót tartalmaz. Nemcsak élelmiszerként ismert azonban,  hiszen maga a gabona és kivonata bőrbetegségek gyógyítására, hajhullás, korpásodás kezelésére, bélgyulladások, gyomorproblémák esetén eredményesen alkalmazható. Fajtái: Rövid szemű fajták: általában […]

Rizsfehérje

lizin- és metionintartalma miatt a rizsfehérje a legnagyobb biológiai értékű gabonafehérjék egyike. A kozmetikai ipar kiváló kondicionáló, bőrpuhító és feszesítő hatása miatt alkalmazza.

Rizskivonat

a kozmetikai ipar kedvelt hatóanyaga, gátolja a szabadgyökök kialakulását, így késlelteti  a sejtek öregedését, puhává és rugalmassá teszi a bőrt.