Chili

a trópusi Ázsiában, Közép- és Dél-Amerikában honos növény, termését hasznosítják. A chilipaprikák természetesen ugyanabba a családba tartoznak, mint az egyéb húsos és hüvelyes paprikák. Ízük az édestől az égető csípősig igen változatos. Kapszaicint, A-, C-, E-vitamint tartalmaz. A tévhittel ellentétben nem okoz gyomor és bélproblémákat normál használat mellet, sőt, erősíti a gyomrot, serkenti az emésztési folyamatokat, […]

Chitosan

páncélos, héjas (főleg tengeri) állatok páncéljából kivont hatóanyag. A chitosan egy szerves rost, mely hasonlít az emberi fehérjére, résztvesz a vér alvadásában. Egyaránt tartalmaz vízben oldódó és nem oldható összetevőket. A fő alkotója a hialuronsav, amely a sejtek közti anyag összetevője, a sejtfalak, a kötőszövetek alkotója. Csökkenti a táplálékkal a szervezetbe kerülő méreganyagok mennyiségét, és segít […]