Sörélesztő

az élesztőgombák egy fajtája. Az egyik legfontosabb, legismertebb és legrégebben használt élesztő, a kenyérsütés és a sörfőzés alapanyaga. Nagy mennyiségben tartalmaz B­ vitaminokat, fehérjéket, ásványi anyagokat, nyomelemeket. Lassítja az öregedési folyamatokat, segítségével teljesebbé tehető az egyoldalú táplálkozás, erősíti a körmöket, a haj szerkezetét, gátolja a hajhullást, hatékony bőrápoló (pattanások, száraz, rugalmatlan bőr), általános roboráló. Az […]

Sovány joghurtpor

fehérjét, ásványi anyagokat tartalmazó élelmiszer-ipari alapanyag, melyet pl. a müzli gyártásánál is használnak, hiszen hagyományosan joghurttal készítik el.

Sovány kakaópor

sovány tejpor (zsírmentes) és csökkent kakaóvaj tartalmú kakaópor keveréke.

Sovány tejpor

a lefölözött tej beszárítása után nyert, fehérjében gazdag, szinte zsírmentes élelmiszer-ipari alapanyag.

Sűrítőanyagok

nemcsak sűrítésre és zselésítésre használható (nevükből következően) adalékanyagok, hanem az élelmiszerek optimális állagának beállítására (pl. italok, gumicukrok) is. A legtöbb kalóriaszegény ún. „light” termék nélkülözhetetlen alkotói. Az élelmiszeripar talán leggyakrabban használt anyagai (lekvárok, italok, bébiételek, szószok, péksütemények, édességek stb).

Szójalecithin

a szójában található természetes anyag, két fő alkotórésze a kolin és az inozitol. A kolin a biológiai membránok szerkezetét építi, az inozitolból pedig pl. az emberi agyban is jelentős mennyiség tárolódik. Mindkettőt ún. zsírégető anyagként tartják számon. A lecitin csökkenti a koleszterinszintet, tisztítja az érfalakat, erősíti a szívizomzatot. Csillapítja az ízületi fájdalmakat, segítséget jelent az […]

Szőlőcukor

a legegyszerűbb szénhidrát, tiszta energiaforrás, mely gyorsan szívódik fel. A szőlőcukor emiatt hirtelen növeli a vércukor- és inzulinszintet, ami kedvez a tápanyagfelvételnek.

Szőlőmag

kivonata javítja az erek állapotát egyike azon antioxidánsoknak, melyek megóvják az agysejteket a szabadgyökök roncsoló hatásától. Mérsékli a koleszterinszintet és gátolja a vérzsírok oxidációját, csökkentve ezzel az érelmeszesedés kialakulásának lehetőségét. Segít az ízületek állapotának fenntartásában, a mikrokeringést növelve segítik a véredények ellenálló képességét, védik a kollagénrostokat és az elasztint, valamint megakadályozzák a bőr védelméért felelős […]

Szorbit

(Sorbitol): glükózból előállítható cukoralkohol, édesítőszerként hasznosítják.