Magnesium aluminium silicate

a kozmetikai és vegyiparban használt viszkozitást szabályzó adalékanyag, a termék sűrűsége, folyóssága állítható be vele.

Magnézium-karbonát

az élelmiszeriparban gyakran alkalmazott csomósodást gátló, savanyúságot szabályozó adalékanyag.

Magneziumstearat

szintetikus eredetű emulgeálószer, hordozóanyag, csomósodást gátló hatása miatt gyakorlatilag minden forgalomban levő gyógyszer és étrend-kiegészítő tartalmazza.

Mangánszulfát

az élelmiszer és gyógyszeriparban gyakran alkalmazott dúsítóanyag (a mangán dúsításához).

Menthyllactate

(Frescolat): mentol-kámfor hatású hatóanyag, hűsít, frissít, élénkít.

Mentol

sokoldalú hatóanyag (pl. borsmenta olaj). Már régóta alkalmazzák ételek, kozmetikai termékek, gyógyszerek adalékanyagaként, hűsítő, frissítő, antibakteriális és antiszeptikus hatása miatt. Jellegzetes illatú, kesernyés ízű, kristályai fehér színűek.

Módosított keményítő

étkezési keményítő egyszeri vagy többszöri kémiai átalakításával nyert adalékanyag, melyet fizikai vagy enzimes kezelésnek vetettek alá. Segítségével az ételek, élelmiszerek  sűrűsége növelhető, különösen a főzés nélkül elkészíthető élelmiszerekhez használják (pl. főzés nélkül elkészíthető puding).